Drupal website ontwikkeling

Drupal website ontwikkeling

Drupal is een extreem krachtig open source beheersysteem (CMS), uitstekend geschikt voor maatwerk.

Wat is Drupal?

Drupal is een extreem krachtig open source beheersysteem (CMS) dat gebruikt wordt als basis voor miljoenen websites. Drupal is een echt Zwitsers zakmes en kan gebruikt worden voor eenvoudige websites voor kleine organisaties tot heuse webshops met alle toeters en bellen.

Meer info over Drupal vind je op Wikipedia.

Waarom kiezen voor een Drupal website?

Geen licentiekost. Drupal is open source software. Je kan de software vrij downloaden en de code aanpassen waar je maar wil. En bovenal: het is gratis!

Je kan de inhoud zelf beheren. Op een Drupal website kan je als eindgebruiker inloggen en de inhoud zelf beheren. Als je van plan bent vaak inhoud toe te voegen, kies dan zeker voor een CMS zoals Drupal.

Drupal admin

Bewezen veiligheid en stabiliteit. Drupal maakt een heel goede scheiding tussen code, configuratie, inhoud en bestanden. Dit zorgt ervoor dat het systeem heel stabiel is. Qua veiligheid is het heel rigide met strenge coderingstandaarden.

Je bent niet aan ons gebonden. Webbouwers die zelf systemen in elkaar knutselen zijn vaak goed op de hoogte van die systemen maar een ander kan er niet mee werken. En bij problemen kan je niet anders dan van nul opnieuw beginnen. Niet zo bij Drupal! Ben je niet tevreden over je dienstverlener, dan kan je gemakkelijk overstappen naar een andere. Zeker in België, waar Drupal sterk verankerd is, zal je gemakkelijk een nieuwe dienstverlener vinden.

Modulair systeem. Drupal maakt gebruik van zogenaamde modules om het basissysteem uit te breiden. Momenteel zijn er meer dan 30 000 modules beschikbaar, gaande van heel eenvoudige modules tot modules die heel ingrijpend zijn zoals multisites, meertalige websites of webshops. Drupal wordt om die reden vaak vergeleken met lego. Grote kans dat er voor de functionaliteit die je zoekt een module bestaat en met een beetje geluk kunnen we deze dan gemakkelijk implementeren.

Zoekmachine vriendelijk. Drupal is standaard al uitgerust met enkele tools om het systeem zoekmachine vriendelijk te maken, zoals schone url’s. Wij kunnen Drupal vervolgens nog uitbreiden met een reeks modules en ervoor zorgen dat je installatie geliefd zal zijn bij Google, zoals unieke paden, metatags, sitemaps,…

Goede performance. Drupal is opgezet met veel trafiek in het achterhoofd en presteert heel goed bij veel verkeer, door een vernuftig caching-systeem, compressietechnieken voor front-end code en de mogelijkheid om code conditioneel in te laden (dus bepaalde code wordt enkel ingeladen als die nodig is). Indien correct geïmplementeerd kan je met Drupal een heel hoge Google PageSpeed Insights score behalen. 

Hoe zorgen wij voor degelijke Drupal website ontwikkeling?

Drupal wordt vooral door ervaren ontwikkelaars ingezet om krachtige en schaalbare websites te maken, met een sterke nadruk op maatwerk. Wij hebben intussen meer dan acht jaar ervaring met Drupal ontwikkeling en hebben intussen meer dan honderd projecten succesvol opgeleverd. We zijn actief in de Drupal gemeenschap als mede-organisator van evenementen en Bram heeft een veelgelezen blog met technisch gerichte artikels.

Nog niet overtuigd? Bekijk gerust enkele Drupal projecten in onze werk-sectie