Statische website ontwikkeling

Statische website ontwikkeling

Statische websites zijn veilig, snel en goedkoop. 

Wat is een statische website?

Statische websites bestaan uit HTML, CSS en Javascript, zeg maar de basistalen van het internet. Het zijn websites zonder server-side talen zoals PHP en zonder een database. Op een statische website kan je als eindgebruiker niet inloggen.

Statische websites hoeven niet saai te zijn. Animaties en interactie zijn perfect mogelijk met CSS en Javascript.

Statische website vs dynamische website

Wat zijn de voordelen van een statische website?

Supersnelle laadtijden. Interactie met een database is niet nodig. Dus blijft er enkel één lijn van communicatie over: tussen de zender (de server) en de ontvanger (de bezoeker). Statische websites zijn, door hun eenvoud, supersnel. Hiervoor krijg je goede punten van mobiele bezoekers en van Google.

Extreem veilig. Statische websites hebben enkel het bestandssysteem als bepalend onderdeel. Dus, als de bestanden goed beveiligd zijn, valt er helemaal niets te hacken. Dit in tegenstelling tot dynamische websites die permanent bijgewerkt moeten worden en waar vooral de database het doelwit is van hackers.

Goedkoop. De gebrekkige complexiteit betekent dat een statische website over het algemeen heel snel uitgerold kan worden.

Lage hosting- en onderhoudskost. De eenvoud van de installatie zorgt ervoor dat er geen hoge kosten zijn voor snelle hosting en dat onderhoud niet nodig is. In tegenstelling tot dynamische websites, waar we met verplichte onderhoudscontracten werken, hoef je bij een statische website niet meer te betalen dan de hostingkost zelf.

Wat zijn de nadelen van een statische website?

Enkel voor kleine websites. Wanneer de website veel pagina's zal bevatten, dan is het beter om te kiezen voor een dynamische websites waar we logica onder kunnen brengen in server-side talen.

Enkel voor websites die niet vaak bijgewerkt moeten worden. Voor elke wijziging aan de website zal je bij ons moeten aankloppen. Wanneer je twee wijzigingen per jaar doet, dan geeft dat niet. Wil je iedere week een aanpassing doen, dan zal die kost uiteraard oplopen.

Waarom zijn wij de juiste partner om je statische website op te zetten?

Statische websites maken geeft ons absolute controle. We doen dit heel graag. Het biedt ons ook vaak de kans om een website te maken voor klanten met een kleiner budget, zonder grote kosten achteraf.

Uiteraard hangt het af van de case zelf. Het is zaak om vooraf goed te bepalen wat je nodig hebt, zodat je niet overinvesteert noch onderinvesteert.