WordPress website ontwikkeling

WordPress website ontwikkeling

WordPress is een krachtig beheersysteem (CMS) waarmee gemakkelijk een website onderhouden kan worden. 

Wat is WordPress?

WordPress is een krachtig open source beheersysteem (CMS) waarmee heel gemakkelijk een website gemaakt, aangepast en onderhouden kan worden. WordPress was in het begin enkel gericht op eenvoudige blogs maar is de laatste jaren uitgegroeid tot een platform dat zich ook richt op meer uitgebreide websites.

WordPress is een gigantisch succesverhaal. Maar liefst 25% van alle websites draait op WordPress!

Meer info over WordPress vind je op Wikipedia.

Waarom kiezen voor een WordPress website?

Gratis en open source. WordPress is gratis open source software. Je kan de software vrij downloaden en de code aanpassen waar je maar wil.

Je kan de inhoud zelf beheren. Op een WordPress website kan je als eindgebruiker inloggen en de inhoud zelf beheren. Als je van plan bent vaak inhoud toe te voegen, kies dan zeker voor een CMS zoals WordPress.

WordPress admin

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Het online beheerpaneel van WordPress is strak en gericht op gebruiksvriendelijkheid. Media afhandeling is heel goed geregeld, de editor werkt heel goed,… Het valt ons op dat veel eindgebruikers, ook de technisch niet onderlegde, hier heel gemakkelijk mee aan de slag kunnen.

Je bent niet aan ons gebonden. Webbouwers die zelf systemen in elkaar knutselen zijn vaak goed op de hoogte van die systemen maar een ander kan er niet mee werken. En bij problemen kan je niet anders dan van nul opnieuw beginnen. Voor WordPress daarentegen zal je gemakkelijk ontwikkelaars vinden en de tarieven die ze rekenen zijn over het algemeen schappelijk.

Duizenden plugins en thema's. WordPress telt meer dan 40 000 plugins waarmee je de functionaliteit van je website kan uitbreiden. Extra functionaliteit nodig op je website? Grote kans dat er een goede plugin bestaat die dit werk op zich neemt. Implementatie kan in zo een geval aan een voordelige prijs. Meer info, zie https://wordpress.org/plugins. Naast al die plugins, die voor extra functionaliteit zorgen, zijn er ook duizenden kwalitatieve thema’s te vinden voor WordPress. WordPress wordt vooral via bestaande thema’s geïmplementeerd (versus maatwerk). Enkele thema’s bekijken? Zie http://themeforest.net/category/wordpress.

Zoekmachine vriendelijk. WordPress is standaard al uitgerust met enkele tools om het systeem zoekmachine vriendelijk te maken, zoals schone url’s. Wij kunnen WordPress vervolgens nog uitbreiden met een reeks plugins en ervoor zorgen dat je installatie geliefd zal zijn bij Google, zoals unieke paden, metatags, sitemaps,…

Budgetvriendelijk. Door de grote hoeveelheid beschikbare plugins en thema’s, kunnen we in veel gevallen snel een WordPress website opleveren. Nadien is het onderhoud gemakkelijk. Dit zorgt ervoor dat WordPress een ideaal platform is voor klanten met een beperkt budget.

Waarom wij de juiste partner zijn voor je WordPress website

Wij gebruiken WordPress hoofdzakelijk om bestaande thema’s te implementeren en aan te passen. Op die manier kunnen we voor een zachte prijs een goed product afleveren en dit vervolgens jarenlang opvolgen. Deze websites kunnen gemakkelijk beheerd worden door de klant en wil de klant later bepaalde uitbreidingen, dan kunnen we een beroep doen op de uitgebreide plugin bibliotheek die WordPress ter beschikking heeft.

Bekijk zeker ons portfolio met WordPress websites.