Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

De zichtbaarheid en het rendement van websites verbeteren.

Wat is SEO?

SEO of zoekmachine optimalisatie is het proces om de zichtbaarheid van een website bij de organische (onbetaalde) resultaten van de zoekmachines te beïnvloeden.

Waarom is SEO nodig?

Het merendeel van de online sessies begint bij de zoekmachines, met Google Search als absolute koploper. De positie waar jou resultaten getoond worden op de resultatenpagina, is essentieel om trafiek naar je website te halen. Hoe hoger je positie, hoe meer bezoekers je zal ontvangen. Sta je daarentegen op pagina 4 van de resultatenpagina, dan zal je website geen verkeer genereren.

Zoekmachine optimalisatie

Wat zijn de voordelen van SEO?

In tegenstelling tot betaald verkeer via AdWords, kan je bij SEO profiteren van continue gratis bezoekers. Eenmaal bepaalde pagina’s bovenaan komen staan in de resultatenpagina, wordt het rendement enorm.

Let wel! Het is niet voor alle zoekwoorden mogelijk om bovenaan te geraken.

Wat is onze meerwaarde voor SEO?

De beheersystemen waar wij mee werken (Drupal en WordPress) hebben standaard al een solide architectuur voor zoekmachine optimalisatie. Wij kunnen dit echter nog sterk verbeteren door het installeren van verschillende modules en het indienen van een sitemap bij de zoekmachines.

Ook voor het genereren van goede content kunnen we je bijstaan, met copywriting van onze kant of advies hoe jullie de copy kunnen verbeteren.